דיווחי תנועה מדויקים ואמינים היו יכולים לשפר את מצב התנועה בכביש ולחסוך מאיתנו הרבה מאמץ, בזבוז דלק ותסכול.
המקורות היום לקבל דיווחי תנועה הם מוקד קול ישראל, תחנת רדיו גלגלצ, ערוצי טלוויזיה, מוקד רמזורים נתיבי איילון, תחנות רדיו אזוריות, שלטי דרכים המחוברים למוקדים השונים, מידע מתוך תוכנות ניווט מבוססות GPS ותוכנות חברתיות שיתופיות לעידכוני מצב הכבישים.
במשך שנים נאלצנו להסתפק בדיווחי תנועה חלקיים אותם קיבלנו במשורה מרשת ב' קול ישראל או מגלגלץ. הזמן בין דיווח אחד לשני היה רב מאוד, ואם רצינו לדעת מה מצב בהתונה בכביש חיפה תל אביב למשל, היינו צריכים להמתין כרבע שעה או פחות במקרה הטוב עד לסיום השיר, לפטפוט הבלתי נלאה של השדרנים או השדרניות, למקבץ הפרסומות ועוד, כך שהיינו עלולים להגיע כבר אל עיצומו של הפקק ולקבל את המידע מאוחר מדי. במקום שתחנת הרדיו תעדכן אותנו בכל מספר דקות על מצב הכביש והתנועה, היא נותנת את המידע באופן לא יעיל.
תופעה מרגיזה נוספת בדיווחי התנועה אצל תחנות הרדיו היא הקדימונים לקראת שידור הדיווחים. השיר מסתיים והשדרן מודיע חגיגית שבעוד שיר או שניים נשמע דיווחי תנועה מעודכנים. אולם מה הטעם בשמיעת דיווחים בעוד 10 דקות? נהג שנוסע בכביש צריך לקבל החלטה מהירה המבוססת על מידע מעודכן בזמן אמת האם לנסוע בדרך אחת או בדרך אחרת.