בעל חנות? עובד כדייל מכירות? נסה לזהות מראש נוכלים וגנבים ולהמנע מהפסדים כספיים.
טיבם של הנוכלים הוא שהם מעוררים אמון וגורמים לך לעבור על מספר כללי בטיחות בסיסיים, כאשר המטרה שלך הינה סגירת עיסקה הנראית משתלמת. לנוכלים יש כשרון להכניס אותך למצב לא טבעי ולגרום לך לעשות משהו חריג ללא שתשים לב לכך.
בנוסף, ישנם רמאים בעלי יכולת לניצול מצבים חריגים לטובתם. הם מזהים סיטואציה חריגה ופועלים מיד. אין תקשורת והקופה מתה? מיד יוציאו כרטיס אשראי גנוב שלא ניתן לבדוק אותו. יש לחץ בחנות וחוסר בעובדים? זה הזמן למדוד משקפיים יקרים ואולי להשאיר אחד מהם על הראש או בתוך התיק.

לפני סגירת עיסקה, התבונן על המצב בצורה אוביקטיבית ונסה להבין אם אתה קורבן של רמאות כלשהי. בחן במהירות את העובדות ואל תתן לעצמך תירוצים או סיבות מדוע עברת על כלל זה או אחר. אפילו אם הפעולה החריגה היתה בגלל משהו שקשור אליך!
ברוב המקרים בהם בוצעה רמאות כלשהי התברר לאחר מעשה שהמוכר התעלם מסימנים ברורים של התנהלות לא תקינה, ונתן לעצמו תירוצים שונים כמו:
אני מכיר את הלקוח
זה נראה לי בסדר
חבל להפסיד את העיסקה
איך אני אקבל אישור עכשיו?
מה הסיכוי שעובדים עלי?
סוף סוף מכרתי את המוצר הזה!
אני זוכה בתחרות האזורית!
מה הלקוח אשם שהפס המגנטי מחוק?
מה הלקוח אשם שאין תקשורת והקופה לא פועלת?

הצמד למספר כללים ותמנע מרמאויות עיסקיות:
1.האם העברת אישור כרטיס אשראי ידני? חברת האשראי נותנת אחריות כאשר מעבירים בפועל את הכרטיס בקורא הכרטיסים שבקופה או מגהצים אותו במגהץ כרטיסי האשראי. לא משנה מה הסיבה שהכרטיס אינו עובר. אם ביצעת רישום ידני של המספר, ואפילו הלקוח חתם על השובר, מדובר על עסקה טלפונית שהלקוח יכול להכחיש אותה.
2.האם בדקת תעודת זהות? אתה מאמין שהלקוח מוכר לך ולכן לא בדקת את תעודת הזהות שלו? נוכלים עלולים להגיע פעמיים לחנות. בפעם הראשונה לקנות דבר מה ובשנייה לקחת בלי לשלם. אל תסמוך על הזכרון שלך ועל היכרות לא ברורה. בדוק תמיד תעודת זהות.
3.האם בדקת את הצקים במערכת מתאימה? אם אין ברשותך הסדר לבדיקת צקים- השתמש רק במזומן או כרטיסי אשראי.
4.האם הלקוח ידידותי מדי אך אינך מכיר אותו באמת? או אולי הוא מעלה בעייה שולית ודן בה בחוסר פרופורציה? יתכן שהוא מנסה לבלבל אותך עם עובדות סרק ולגרום לך לקצר תהליך במקום אחר.
5.האם שני הלקוחות שנמצאים כעת בחנות קשורים זה אל זה? נוכלים נוטים להגיע בזוגות בלתי אפשריים ולהכנס בנפרד. האשה המבוגרת שהגיעה לפני רגע מסיחה את דעתו של המוכר, בזמן שהלקוח שהגיע לפני רבע שעה מכניס לתיקו פריטים ללא אבחנה.
6.האם השוברים תקפים מבחינת תאריך?
7.האם ביקשו ממך לפרוט מזומן? אולי נתנו לך 50 ₪ והחזרת תמורתם 200…
8.האם קיבלת שיחה חריגה מההנהלה או מעובד בכיר על כך שעומד להגיע לקוח או שליח ויש למסור לו סחורה, לתת במחיר מוזל או לקבל זיכוי ידני לא סטנדרטי? שיחות מסוג זה עלולות להיות מזויפות, גם אם אתה שומע בטלפון קול מוכר, מזהים את קולך או משתמשים במושגים הידועים רק לצוות!

אל תקצר תהליכים! עבוד מסודר ותמנע מעצמך הפסד כספי!