סינוור: מצב נפוץ בו הולך הרגל רואה היטב את הרכבים בכביש, אבל הנהג לא רואה שום דבר.
בשעות בין הערביים כאשר השמש נמוכה (בכל עונה) קרני השמש נשברות על החלון הקדמי, יוצרות סינוור והשתקפות על החלון ולא ניתן לראות דרכו שום דבר. ככל שהחלון מלוכלך יותר כך הסינוור גדול יותר.
המצב האופיני הוא כאשר רכב נוסע מערבה, לכיוון השמש ששוקעת בים, ואור שמש מגיע מגובה נמוך יחסית. המצב חמור פי כמה כאשר הנהג עומד להכנס ממקום מואר, כביש לא מוצל אל אזור חשוך יחסית כמו מנהרה, רחוב מוצל עם עצים, מעבר תחת כיכר וכדומה.
במצב זה של מעבר מאזור מואר למוצל הראייה של הנהג נמוכה במיוחד, ונהגים נוסעים לעיתים "על עיוור".
לכן יש להזהר מאוד מרכב שבא מולך, בשעות אחר הצהריים כאשר השמש שוקעת מאחוריך, בעיקר אם אתה נמצא באזור מוצל והרכב מגיע מאזור מואר.
דוגמא "מהשטח"
בתל אביב מתחת לכיכר רבין ישנו מעבר חצייה. נהגים מגיעים ממזרח, נוסעים תחת הכיכר וממשיכים מערבה. כאשר הולך רגל מחליט לעבור באור אדום הוא אינו יודע שהרכב שמגיע ממזרח אינו רואה שום דבר ולכן לא ישים לב שמישהו עובר באור אדום, לא יאט ולא יזהר ועלול לגרום לתאונה.
גם כאשר אופניים מגיעים נגד כיוון התנועה הם אינם מודעים לכך שהנהג אינו רואה אותם כלל באזור זה.
הנהג יכול להפחית את תופעת הסינוור על ידי כך שישתמש במשקפי שמש עם עדשות פולארויד POLAROID (עדשות מקטבות) שיעילות לסינוור זה. משקפי שמש פולארויד קיימים אצל כל מותגי המשקפיים וניתנים לרכישה בטווח מחירים רחב מאוד.
מה לעשות? להזהר במיוחד בשעות השקיעה ולדעת שאם אתה רואה את הנהג זה לא מחייב שהוא רואה אותך!