ספרות הילדים של ימינו אינה קיימת רק בספרים, אלא היא מוצאת ביטוי במדיות שונות ומשונות. אפשר לשמוע את הספרים בדיסקים וקלטות. אפשר לראות את הסיפורים שבספרי הילדים בהצגות גם במחזה בתיאטרון וגם בדיסק או די.וי.די או קלטות וכיו"ב. יש ספרים שהפכו לפאזלים ולמשחקים אחרים – למשל פו הדוב, דורה, בובספוג ועוד. יש ספרי ילדים שהפכו לכריות רכות, ואפשר לדפדף בהם לפני השינה, יש ספרי ילדים שאפילו מודפסים על פיג'מות …
ניתן לאמר שספרות הילדים כיום המציאה את עצמה מחדש. ספרי הילדים האיכותיים אשר מוכרים כבר כמותגים או אייקוני תרבות, הפכו מזמן להיות חפץ מסחרי המאפשר מכירת מוצרים ממותגים תוך כדי שימוש בעוצמה של הספר או הסיפור.
ניתן להתייחס לכך בגישה צינית, אך יש לזכור שתרבות הצריכה כיום הינה תרבות בלתי נמנעת. ילדים מודעים לכך, דורשים מותגים שונים ומיקומם בחברה עלול להפגע אם אינם משתמשים בחפץ הנכון עם הצבע הנכון והציור הנכון.
אין סתירה בין האיכות התרבותית של ספר ילדים הכתוב היטב לבין סדינים של פו הדב במבצע, פלסטרים עם ציור של מעשה בחמישה בלונים, בקבוקי שתייה (מים כמובן!) עם תמונה של דורה או כל חפץ שימושי אחר מכל סוג עם דמויות מעולמם של הילדים.
השוק המסחרי מגלגל עשרות מליוני שקלים מדי שנה במכירה ושיווק של מוצרי צריכה ממותגים מעולם הילדיםץ האם הדבר מעודד קריאה? ככל הנראה שלא, אך נותן לנו את האפשרות לקנות הפתעות ומתנות משמחות לילדים..