במהלך השנים עברה העיר תל אביב שינויי אוכלוסייה, הגירה שלילית וחיובית ושיקום ושיפוץ מבנים ואזורים.
בשנת 1981 החליטה העירייה על פרויקט התחדשות לב העיר שמטרתו חיזוק השכונה על ידיח משיכת זוגות צעירים לאזור.
במהלך הפרויקט ניתנו אישורים לבנייה על הגגות, הוגדלו זכויות בניה, ניתנה עזרה לשיפוץ מבנים ולשיקום המראה החיצוני שלהם וטופחו השטחים הירוקים באזור.
התחדשות שינקין בעתיד
לפי תוכנית חדשה של העירייה שאמורה לצאת לפועל בשנת 2011, אמור להיות שינוי מרענן בחלק ניכר מרחוב שינקין.
העירייה שיתפה בתכנון נציגות מהתושבים והחליטה על שינויים שונים, ביניהם הרחבת המדרכות, ריצוף באבנים משתלבות בסגנון מדרחוב, הפיכת הכביש לדו נתיבי, שיפוץ מערכת התאורה והטמנת חוטי חשמל בקרקע, שיפוץ תשתיות מים וביוב, נטיעת עצים והוספת ירק.
הרחבת המדרכות תאפשר על ידי ביטול החנייה באחד הצדדים של הרחוב, דבר שיגרום לבעיה חמורה יותר של חנייה, אלא אם ימצא פתרון חילופי ברחובות סמוכים, לדברי העירייה יוכשרו חניות נוספות ברחוב מלצ'ט.
התכנית התקבלה ברגשות מעורבים מצד התושבים, שראו את הדמיון הרב בין השיפוץ המתוכנן לרחוב שינקין ובין השיפוץ הנוכחי של רחוב אבן גבירול.
השיפוץ העתידי אינו נותן מענה לבעית ההומלסים ברחוב, לחוסר בשירותים ציבוריים נאותים, לבעיית הניקיון, לחוסר החנייה ולהזנחה של הרחוב.
העבודות עשויות להמשך כשנה, ובמהלכן יהיו קשיים במעבר הולכי רגל ומכוניות ברחוב, ופגיעה בבעלי עסקים אשר הגישה אליהם תהיה קשה מתמיד.
יש להמתין ולראות מה יעלה בגורל השיפוץ המתוכנן ברחוב שינקין, מכיוון שהעובדות מראות על פרויקטים שונים שלא יצאו לפועל או אף השתנו משמעותית מהתכנון המקורי.